tirsdag 1. desember 2009

PostHeaderIcon Ritas eplekake.


150 gram soft soya
1 dl. sukker
1 eple
210 gram Semper lavproteinmel (fåes kjøpt i noen Coop - butikker og noen helsekostbutikker)
1 teskje eggreplacer (kan sløyfes, men ha da i litt mer bakepulver)
2 teskjeer bakepulver
1/2 deciliter vann

Lages best i hurtigmixer. Hvis du ikke har det så rasp eplet som skal has i deigen. Alt blandes godt sammen i hurtigmixer. Deigen fylles i en smurt rund medium kakeform. Eple i halve skiver stikkes i kaken. Epleskiver legges oppå. Strø på med sukker og kanel. Stekes i 180 grader i 35 - 40 minutter. Spises fritt og er uten phe. Skal det piskes krem til å ha til kaken må kremen taes med i beregningen av inntaket av phe.
25 gram pisket krem er 1 enhet og inneholder 25 mg. phe. Vi pleier å doble oppskriften som får da plass i en kakeform med diameter på ca. 24 cm. Kan også stekes i brødformer og deles opp og fryses.
Tåler godt å bli fryst opptil et halvt år.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Følgere