lørdag 19. desember 2009

PostHeaderIcon Smultringer.


Ritas smultringer. (Rita tar 1 smultring for ca.1/2 enhet)

 500 gram proteinfritt mel
200 gram farin/sukker
110 gram rømme = 4,4 enh phe
1 egg (57gram) = 16,76 enh phe
2 deciliter PKU-melk (her brukte vi vann)
1teskje kanel
2 teskjeer kardemomme
1,5 teskjeer hornsalt
2 toppede teskjeer eggreplacer
50 gram soft soya
Skallet av 1 sitron raspes i
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen
  • Smelt smøret
  • Pisk egg, sukker og eggreplacer godt
  • Tilsett smør, rømme, vann (PKU melk)
  • Bland det tørre og det våte forsiktig sammen
  • Dekk over med plast og la stå kjølig noen timer eller natten over
  • Del så deigen opp i 4 emner
  • Kjevle ut ett av gangen
  • Stikk ut litt tykke smultringer og legg de på bakepapir kaldt før du setter i gang kokingen
  • Varm smulten sakte opp
  • Før du setter i gang med kokingen bør du ha lagt en smultring i den varme fettgryten for prøvekoking
  • Smultringene freser litt i gryten idet de slippes ned
  • Ha alltid lokk tilgjengelig til gryten ved smultkoking
Vi bruker frityrkoker og varmer opp 3 halvkilos pakker med  matfett/smult. Vi stiller den på 180 grader. Etter at smultringene kommer opp fra bunnen på gryten steker vi dem ca. 3 minutter på hver side.
Vi får av denne oppskriften 45 smultringer og det blir tilsammen 19,16 enheter phe.
  • 1 smultring = 0,42 enheter
For andre enn Rita brukes oppskriften på eget ansvar.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Følgere