lørdag 19. desember 2009

PostHeaderIcon Honningknekk og Juleknekk.


Julegodterier.

Honningknekk (ca.80 stykker)
2 deciliter sukker
2 deciliter lys sirup
2 deciliter kremfløte (=200 milligram phe)
2 spiseskjeer honning
1 spiseskje meierismør


Juleknekk (ca.80 stykker)
2 deciliter kremfløte (=200 milligram phe)
2 deciliter sirup
2 deciliter sukker
1 spiseskje meierismør

Fremgangsmåte er lik for Honningknekk og Juleknekk.
  • Bland sukker, sirup og fløte i en kjele og la blandingen boblekoke i ca. 45 minutter.
  • Rør i blandingen av og til under kokingen
  • Drypp noen dråper kaldt vann og kjenn om de kan formes til kuler
  • Rør i honning (bare for Honningknekk) og smør og fordel massen i små konfektformer
  • avkjøl
  • Det blir ca. 2,5 mg per karamell
  • Det vil si at 10 karameller er 1 enhet

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Følgere